Wens

Fietskruisingen Fransebaan

Veiligheid > Veiligheid
Geplaatst op 4 oktober 2019, 16:40 uur

Beste wijkagent, beste Paul,

Er moet mij iets van het hart dat mij al enige tijd bezig houdt. Zoals je wellicht weet hebben wij in de Achtste Barier (AB) twee grote fietspaden liggen, te weten: Savoiepad-Abbevillelaan Oost-west en laat ik het gemakshalve Oude Bosschebaan noemen. op vier punten kruisen deze paden de Fransebaan. Echter, op één plaats aan de Spaaihoefweg ( lees Spaaihoefsnelweg) ontbreekt een veilige oversteek plaats.

Uiterst onveilig en onduidelijk. En ja, er zijn onlangs op de paden en bij de oversteekplaatsen haaientanden aangebracht om de fietser te laten stoppen voor het verkeer dat dan met zeer hoge snelheden vanuit de Spaaihoefweg de Fransebaan op kan vliegen. Deze situatie strookt dus absoluut niet met de gehanteerde zienswijze om het voor de fietsers veilig te maken.

Kunt u mij uitleggen waarom er tot op heden niemand op het idee is gekomen om e.e.a. te wijzigen conform de andere oversteekplaatsen. Het grote voordeel dat hierbij te behalen valt is ondermeer de snelheid die onderuit gehaald kan worden zodat a: het verkeer op de Fransebaan geremd word zoals bij de andere oversteekplaatsen en b: de snelheid op de Spaaihoefsnelweg ( ik herhaal het nog maar eens een keer) af te remmen.

Verder wens ik niet te geloven dat het een belemmering zou kunnen zijn voor de hulpdiensten die gebruik maken van deze wegen.
Al met al een win-winsituatie die ten goede komt aan de fietsers die gebruik maken van deze paden. Rest mij nog te vertellen dat een grote schare schoolkinderen deze oversteekplaats regelmatig met gevaar voor eigen leven moeten kruisen op dan wel naar school of huiswaarts te keren. Wat moet er hier gebeuren om van deze nogal onlogische situatie een logische situatie te maken.

Ik zou foto's bij kunnen voegen maar ga er van uit dat u de buurt op uw duimpje kent en weet waarover ik spreek.

Ik ben er van overtuigd dat ik tevens spreek namens vele bewoners rond deze T-splitsing. Er is overigens ruimte genoeg om ook hier een rotonde te plaatsen zoals er een ligt bij de splitsing Fransebaan Montpellierlaan.


Hans, bewoner Spaaihoefweg

Illustration
 
Mensen die deze wens delen: 2
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
2 reacties

Wouter Niezing

ma 7 oktober 2019 12:28
In 2009 en 2010 werd het asfalt van de Fransebaan vernieuwd. De werkgoep Verkeer van het LTAB was in die tijd al bezig met verbetervoorstellen voor de aansluitingen met de Fransebaan, met name de Spaaihoefweg, de Rijssellaan, de Roubaixlaan en de Artoislaan.
De aansluiting met de Montpellierlaan had a... lees meer

Ronald V

do 14 mei 2020 14:26
Inmiddels is het 2020. Het gedoe omtrent verkeersmaatregelen in de wijk vanuit de gemeente is bijna zielig te noemen. De wijk zou (cfm uitspraken van de gemeente medio 2001) verkeersremmende maatregelen krijgen. Zandvoort 2 (lees Huizingalaan, Roubaixlaan,Franse baan) is nog steeds vol in gebruik. Do... lees meer
Personen die deze wens delen: 2