Wens

Kamermeerderheid voor groeistop vliegveld Eindhoven

Vliegverkeer > Lawaai
Geplaatst op 13 maart 2019, 15:07 uur

Uitbreiding van de regionale luchthavens zou tot meer overlast voor omwonenden leiden en niet tot belangrijke economische voordelen.

Het is een voorstel van kamerlid Jan Paternotte (D66) en zijn collega Eppo Bruins (CU). CDA, SP, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus en SGP steunen het idee van de twee coalitiepartners.

Volgens kamerleden Paternotte en Bruins moet worden uitgezocht “of de luchtvaart op de regionale luchthavens stiller en schoner kan”. Er zou al te veel overlast zijn voor omwonenden en draagvlak voor uitbreiding zou in de regio dan ook ontbreken.
Vorige maand werd bekend dat een recordaantal klachten was ingediend over geluidshinder rondom Eindhoven Airport, met bijna 45.000 lag het aantal meldingen zo’n 50 procent hoger dan in 2017.

Eindhoven Airport werkt aan plannen voor gematigde groei na 2020. Het is de verwachting dat het vliegveld dan het maximaal aantal toegestane vliegbewegingen van 43.000 bereikt heeft.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) wil niet eerder dan eind 2019 een beslissing nemen over eventuele uitbreiding van de regionale luchthavens.

Mensen die deze wens delen: 1
Ik deel deze wens Ik wil helpen Ik wil trekker zijn
Deel dit:
Personen die deze wens delen: 1