Vacature/hulpvraag

Buurtgezinnen Eindhoven: Open jij je hart voor een kindje in de buurt?

Geplaatst op 13 oktober 2023, 14:59 uur

In ieder gezin zit het weleens tegen en soms stapelen problemen zich op. Bijvoorbeeld door een echtscheiding, door ziekte van één van de ouders of door een kind dat extra zorg nodig heeft. Dat vraagt veel van ouders. Met tijdig een steuntje in de rug kan deze last wat verlicht worden en kunnen de kinderen wat extra aandacht krijgen. Dat is de kern van Buurtgezinnen!

Herken jij dit, en zou je graag wat tijd voor jezelf je hebben? Even opladen zodat je daarna weer een fijne ouder kunt zijn voor je kind(eren)?

Of denk jij juist: wat hebben wij het toch goed als gezin, wij zouden een ander kindje best een fijn speelplekje kunnen bieden zo nu en dan.

Dan is Buurtgezinnen misschien voor jou! Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. 

Het contact tussen gezinnen is laagdrempelig en zonder oordeel en alles gebeurt in overleg. In de praktijk kan de steun variëren. Een kind dat een dagdeel per week gezellig komt spelen, geholpen wordt bij het huiswerk of af en toe in het weekend komt logeren. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Buurtgezinnen bestaat al 10 jaar en is in ruim 100 gemeenten actief. In Eindhoven zijn we 3 jaar geleden begonnen. Eerst in Stratum en wijken daaromheen en sinds dit jaar ook in Woensel.

Spreekt het je aan en wil je meer informatie? Wij staan je graag telefonisch te woord of komen vrijblijvend langs voor een kop koffie. We horen graag van je! Je bent ook welkom als je zelf geen kinderen hebt en wilt helpen.

Groeten, 

Eva Blaauw, Coördinator Woensel 
06-14390474    
Eva@buurtgezinnen.nl 
www.buurtgezinnen.nl
Ingangsdatum
in overleg
herhalend
in overleg
Beloning
vrijwillig
Deel dit:
Vraag gesteld door