Vacature/hulpvraag

AB Hartveilig zoekt versterking

Geplaatst op 20 mei 2022, 12:51 uur
Illustration

De stichting Achtse Barrier Hartveilig is al tien jaar actief in onze wijk. Meer dan honderdveertig vrijwilligers zijn dagelijks oproepbaar om mensen met een acute hartstilstand zo snel mogelijk te reanimeren. Ze krijgen daarvoor ook jaarlijks de gelegenheid om hun kennis op te frissen. Want als je de noodzakelijke handelingen bij een reanimatie niet vaak oefent kan het zijn dat je die onder de stress-omstandigheden niet meer ‘automatisch’ goed kunt toepassen.

Onze stichting verzorgt die cursussen en leidt ook nieuwe vrijwilligers op. We proberen die opleidingen zo laagdrempelig mogelijk te houden en bieden ze gratis aan voor vrijwilligers die via HartslagNu oproepbaar zijn door de regionale Ambulance Alarm Centrale van 112.

Om de kosten hiervoor te kunnen dragen zijn we afhankelijk van donaties en acties. Een van die acties is de jaarlijkse FinFon markt, die tegenwoordig samen met de open dag van het LTAB wordt georganiseerd in en om De Mortel, en waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan deze opleidingen.

Voor de organisatie van de FinFon markt zoeken we enkele vrijwilligers die mee willen denken en doen. We willen de markt aantrekkelijk maken en houden voor alle wijkbewoners en er, samen met het LTAB, een jaarlijks terugkerend feestje van maken.

Heb jij ideeën over hoe dat is te bereiken en wil je ook meewerken aan de uitvoering ervan? Dan zoeken we jou! Stuur dan een mailtje naar martin@ABhartveilig.nl en alles komt in de bus.

Martin van de Goor
sec/pm AB Hartveilig

 

herhalend
maand
Deel dit: