Project
Lopend

Hondenlosloop veld in Park Achtse Barrier

Geplaatst op 29 maart 2022, 12:10 uur
Illustration

Ik woon al bijna 9 jaar in de Achtse Barrier met veel plezier! Nu had ik een aantal jaar geleden geprobeerd bij de gemeente Eindhoven om een honden uitlaatveldje te laten creëren tussen het voetbalveldje en speeltoestel "de spin". Helaas heeft de gemeente deze destijds afgewezen, omdat er genoeg uitlaatveldjes waren in de buurt. Graag zou ik eens willen inventariseren of er nog meer medebewoners in de Achtse Barrier hier behoefte aan hebben. Hierdoor zouden we terug kunnen gaan naar de gemeente, omdat we met meer mensen sterker staan!

Toelichting

Persoonlijk lijkt het me een ideale omgeving om hier een hondenlosloopveldje te creëren, waardoor je als ouder zijnde je kind mee kan nemen en hij/zij in de speeltuin of voetbalveldje zijn ding kan doen, waarmee je als ouder gewoon rustig buiten kunt genieten bij het veldje. Daarnaast kun je ook je kind in de gaten houden waar nodig.

Op de foto staat in het rood gekaderd de plek waar het hondenlosloop veldje de perfecte plaats zou zijn.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren, Alleen voor vrouwen, Alleen voor mannen
Gewenst resultaat 
Mijn gewenste resultaat zou zijn om een mooi hondenuitlaatveldje te creëren waarmee we de wijk dichter bij elkaar brengen en met zijn alle kunnen genieten van de spelende honden en met in onze rug de spelende kinderen.
Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

bericht verwijderd

Tinus de Haas

za 2 april 2022 10:15
Goed
plan.

Hans Derks

za 2 april 2022 10:20
Beste Tinus, bedankt voor je bericht! Ik hoop dat er nog meer mensen bij komen😁

Marjan Gerlag

ma 11 april 2022 21:12
Ik vind het ook een goed plan! Is er misschien daarnaast ook plaats voor een hondentoilet? Sinds deze is weggehaald ivm de heringebruikname van het schoolgebouw, zit er geen meer op loopafstand.

Hans Derks

wo 20 april 2022 12:50
Beste Marjan,

Bedankt voor je bericht. Ik ben op dit moment puur aan het inventariseren hoe iedereen er over denkt. Met deze gegevens wil ik dan naar de Gemeente om te kijken of ze hier iets in kunnen betekenen. Uiteraard hoop ik nog meer mensen te kunnen trekken met dit idee!

Connie Mol

vr 6 mei 2022 12:46
Beste Hans Derks,
Hierbij wil ik reageren op uw schrijven over een nieuw hondenlosloopterrein.
Ik ben hier fel op tegen en wel om de volgende redenen:
We hebben 200 meter van het stukje grond wat u aangeeft een prachtig omheind hondenuitlaatterrein en 500 meter de andere kant op een mooi driehoeksbos oo... lees meer

Hans Derks

vr 6 mei 2022 13:12
Beste Connie, bedankt voor je bericht. Ik begrijp uw standpunt en dit is dus precies de reden waarom ik dit via deze weg heb geïnitieerd. Wat ik jammer vindt om te lezen is dat u het zo ongepast beschrijft/reageerd, maar dat is mijn mening. Ik probeer voor iedereen samen een mooie oplossing te zoeken... lees meer

Moniek Debets

wo 29 juni 2022 09:27
Beste Hans, een goed plan op een goede plek, mooi omgeven door groen waardoor bewoners er weinig last van hebben.
Ondanks dat er 2 uitlaatplekken zijn, driehoeksbosje in zuid en in noord het uitlaatveld is er zeker ook behoefte aan een plek in het midden. Voor veel ouderen of mindervalide mensen is he... lees meer