Project
Lopend

Aan de slag 040

Geplaatst op 18 oktober 2021, 11:51 uur
Illustration

Aan de Slag040! is een project van Stichting Springplank, Randstad, Trudo, Woonbedrijf en Gemeente Eindhoven. Aan de Slag040! biedt mensen, die huren van een woningcorporatie in Eindhoven, een kans om aan de slag te gaan, ook als dat eerder misschien niet lukte. Mensen die zich aanmelden worden begeleid naar een betaalde baan of naar zinvolle en leuke activiteiten die voor iemand de kans op werk vergroten.

Werk levert plezier en voldoening op. Het zorgt voor regelmaat in iemands leven en geeft ritme en structuur. Het biedt de mogelijkheid om te voorzien in het eigen levensonderhoud en mee te doen in de maatschappij. Het neemt vele (hulp)vragen weg en verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zelfredzaamheid. Met een salaris voelt iemand zich letterlijk beter. Bovendien is werk belangrijk voor de ontwikkeling en misschien wel het allerbelangrijkste, iemand is weer onder de mensen.

Bij Aan de Slag040! gaan de begeleiders uit van de eigen kracht van een persoon. Er is een groot netwerk van bedrijven opgebouwd die meewerken aan het initiatief. Hiermee is het makkelijker om te zoeken naar de juiste match.

Aan het werk gaan klinkt aantrekkelijk, maar misschien roept het ook vragen op. Zoals: ‘Wat gebeurt er met mijn toeslagen als ik ga werken en meer ga verdienen?’ Als je wilt, brengen we samen met jou in kaart wat er nodig is om te zorgen dat je er op vooruit gaat. Zodat jij over een tijdje ook kunt zeggen ‘ik verdien beter!’. Misschien wil je meteen meedoen, of misschien twijfel je nog. In beide gevallen kun je ons bellen op +31 6 25173950 of mailen naar aandeslag040@springplank.org. Dan maken we een afspraak om jouw wensen en mogelijkheden te bespreken tijdens een kop koffie of thee. Net zo makkelijk, toch?

Documenten
Deel dit: