organisatie

AutoMaatje040

Non-profit

Automaatje040 is het Eindhovense broertje van AutoMaatje van de ANWB om mensen zonder auto, maar met een vervoerswens en autobezitters bij elkaar te brengen. Het idee is even simpel als grandioos! Behalve een leuke autorit kun je er ook nog vriendschappen aan overhouden.


Voor mensen op gevorderde leeftijd en zonder rijbewijs kan een afstand van enkele kilometers toch mijlenver zijn. Lopen is vaak te vermoeiend, fietsen te gevaarlijk, het openbaar vervoer vergt erg veel tijd en een taxi is nogal duur voor zo’n relatief kort ritje. 


Dan komt Automaatje040 in beeld.
De hulpvrager meldt de rit bij de coördinator aan en die zoekt dan een vrijwilliger chauffeur die met eigen auto deze rit wil rijden. Uiteraard worden de kosten van de rit vergoed door de fan. Op dezelfde manier wordt de terugrit geregeld.
Een rit aanvragen kan telefonisch op alle werkdagen tussen 09:00 en 13:00 uur en bovendien op maandag, dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur op telefoonnummer 06 3961 9255.


Initiatief gestart in Eindhoven Noord
Na de succesvolle start in Achtse Barrier en Blixembosch heeft de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven de organisatie van Automaatje040 per 1 mei 2021 opgepakt en toegevoegd aan haar bestaande Maatje040 projecten. Daarmee kan het initiatief verder uitgerold worden over heel Eindhoven en kunnen ook meer mensen gebruik maken van deze service.


Vrijwilligers die zich willen aanmelden als chauffeur komen 'in dienst' bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, waardoor ze ook verzekerd zijn en professionele ondersteuning krijgen in de vorm van training, evaluatie, verzekering en de kosten van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Ook worden de vrijwilligers regelmatig uitgenodigd voor een bijpraatsessie. Vraag informatie aan op: 06 3961 9255. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


 

Deel dit: