Bericht

Buurt heeft andere behoefte rond bouwplan Mainelaan

Geplaatst op 22 augustus 2023, 11:56 uur
Illustration

Aan de Mainelaan zijn plannen om achttien sociale huurwoningen te bouwen, op de plek waar de afgebrande basisschool Onder de Wieken stond. Uit een enquête onder de 104 omwonenden blijkt dat, op een na, niemand het eens is met de opzet van dit nieuwbouwplan. De buurt ziet graag dat er seniorenwoningen komen, zodat de doorstroming in de wijk op gang komt. Daarnaast zijn er bezwaren over het ontwerp, het aantal parkeerplaatsen en de verkeersveiligheid in dit woongebied.

Behalve in de Mainelaan zijn er op meer plaatsen in de wijk nog mogelijkheden om betaalbare (huur)woningen te bouwen. Bijvoorbeeld op het al jaren braakliggend terrein aan de Argetanlaan, Chamonixlaan en Fransebaan, waar momenteel de tijdelijke units van basisschool De Achtbaan staan.

Dit noopte CDA fractievoorzitter Remco van Dooren in de gemeenteraad om vragen te stellen aan B&W van Eindhoven.

 

   

  Deel dit:
  2 reacties

  Willy Davies

  vr 8 september 2023 14:55
  Wij wonen niet direct bij de Mainelaan in de buurt maar steunen het dat er meer senioren woningen gebouwd worden ook op de andere locatie wat ons betreft.
  Succes en ik hoop dat er eens naar bewoners geluisterd gaat worden.

  Peter van Hoek

  za 9 september 2023 12:23
  Ik ben wel benieuwd naar wat die ene persoon heeft ingevuld dan. Er is een groot tekort aan woningen, vooral sociale huur en dat is er al nauwelijks op de Mainelaan. Achtse Barrier-Spaaihoef als geheel heeft slechts 12% sociale huur, ver onder de landelijke norm van 30%.