Bericht

Nieuwbouwplannen in Woensel

Geplaatst op 5 februari 2021, 10:50 uur

De gemeente Eindhoven meldt in een artikel in Groot Eindhoven van 20 januari 2021 vier nieuwbouwplannen voor betaalbare woningen in Woensel.

Vier oude schoollocaties krijgen een metamorfose met een gevarieerde invulling van goedkope en middeldure, duurzame koopwoningen. Projectontwikkelaars is gevraagd voor de locaties een ontwerp te maken. De ontwerptekeningen laten bouwplannen zien die in maat en schaal lijken te passen bij hun omgeving. De beste plannen mogen nu worden uitgewerkt. (bekijk de plannen in de bijlage).

Wethouder Yasin Torunoglu van Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling is enthousiast. Een citaat: ”De nieuwe woningen leveren een bijdrage aan onze woningbouwopgave en we geven de locaties de opwaardering die ze verdienen. De gemeente is blij dat er in verschillende buurten nieuwe en betaalbare koopwoningen bijkomen. Dat is precies waar bewoners in Woensel behoefte aan hebben”. En er zijn enthousiaste geluiden over de bouw van innovatieve, circulaire woningen aan de Castiliëlaan. De ontwikkeling van Buurtschap te Veld wordt voortvarend aangepakt.

Dit staat in schril contrast met de bouwplannen die we hier in de Achtse Barrier zien. Het vernieuwende woningbouwproject met 32 betaalbare zorgwoningen aan de Cluselaan ligt al een jaar stil. En dan is er het commerciële plan voor de bouw van een 12-verdiepingen hoog appartementengebouw met een extra supermarkt bij het winkelcentrum aan de Ardèchelaan. Dat is nu niet echt de opwaardering waar we als bewoners van de Achtse Barrier op zitten te wachten. Moet de Ardèchelaan met winkelcentrum en Cantershoef worden opgewaardeerd, dan zou je verwachten dat de gemeente zelf hiervoor een plan maakt, waarin ook wijkcentrum De Mortel en de sporthal zijn betrokken.

Want al meer dan vijf jaar zijn wijkbewoners betrokken bij het opknappen van ons eigen wijkcentrum De Mortel. Momenteel zijn jongeren klaar met het opknappen van het Jongerencentrum. Het terras aan de achterzijde wordt aangepakt. Er zijn plannen voor een beweegtuin. (Lees hier meer over in het Brierke van februari).

En ooit was er eens een plan om de saaie grijze, gedateerde buitenkant van De Mortel te schilderen in meer eigentijdse kleuren. Maar deze opwaardering gaat de gemeente dan weer te ver. Het mocht namelijk niets kosten.

Illustration
 
Deel dit: