Activiteit

Online rondleiding over rioolwaterzuivering Eindhoven

vrijdag 19 november 2021 , 11:00 - 12:00 uur
Illustration

Op vrijdag 19 november, Wereldtoiletdag, verzorgt Waterschap De Dommel een online rondleiding over de rioolwaterzuivering van Eindhoven. Dat gebeurt via Facebook-live. Het rioolwater van inwoners en bedrijven uit de gemeente Eindhoven en omgeving komt via het riool bij deze rioolwaterzuivering binnen. 

Tijdens de rondleiding neemt het waterschap kijkers mee op een digitale reis over de rioolwaterzuivering van Eindhoven. Stap voor stap laat het zien hoe het vieze rioolwater schoongemaakt wordt. Via de rivier de Dommel wordt het schoongemaakte water weer teruggegeven aan de natuur.

Aanmelden is niet nodig

De rondleiding wordt live uitgezonden via de Facebookpagina van Waterschap De Dommel. Deze start om 11:00 uur en duurt uiterlijk tot 12:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen via de chatfunctie van de livestream. 

Kijken met de hele klas
De rondleiding is voor iedereen online te volgen. Met name voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de aardrijkskundelessen van het voortgezet onderwijs is deze rondleiding interessant.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Thema
Onderwijs
Illustration
 
Deel dit: