Aanbod

Diensten van Wijeindhoven

-> Zorg
Je hoeft het niet allemaal alleen te doen
“De Wmo is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft. Ook als je hulp nodig hebt om mee te doen (participeren) in de samenleving, kun je een beroep doen op de Wmo. Wij helpen je daarbij.”

Samen zorg regelen
Om maar meteen met de deur in huis te vallen; WIJeindhoven biedt geen zorg aan. Maar als je zorg (Wmo) nodig hebt, gaan wij samen kijken hoe je dit regelt. En naar wat je nog meer nodig hebt. Want zorg kan ook praktische ondersteuning betekenen. Een traplift bijvoorbeeld. Of iemand die je kan helpen bij klusjes in en om het huis.

Samen zorgen we voor oplossingen
Wij helpen je met alles wat te maken heeft met Wmo en praktische ondersteuning. En we kijken ook of je thuis goed functioneert. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

-> Ontmoeten
Je wilt problemen met iemand kunnen delen
“De meeste mensen zijn niet gemaakt om alleen te zijn. Even een praatje maken met iemand is gewoon fijn. En een gesprek van mens tot mens kan voor veel opluchting zorgen. Laat dus van je horen, dan gaan we op zoek naar gezelschap!”

Een luisterend oor
Ieder mens heeft behoefte aan gezelschap. Aan een gesprek van mens tot mens. Een arm om je heen. Een luisterend oor of een troostend woord. Als gezelschap en gesprekken niet (meer) vanzelfsprekend zijn, kan dat leiden tot eenzaamheid. En zelfs tot een sociaal isolement. Met alle mogelijke gevolgen. Eenzaamheid is niet gebonden aan leeftijd of achtergrond. Hoewel het bij ouderen het vaakst voorkomt.

Neem de eerste stap
Ben je op zoek naar gezelschap? Wil je praten? Of ken je iemand die eenzaam is? Dan kan WIJeindhoven een goede eerste stap zijn.

-> Opvoeden
Opvoeden en opgroeien gaat niet vanzelf
“Opvoeden, maar zeker ook opgroeien, gaat de één gemakkelijker af dan de ander. Dat kan aan de thuissituatie of directe omgeving liggen, maar ook aan het kind zelf. Gelukkig sta je er niet alleen voor.”

Hobbels en uitdagingen
De lange weg van kleuter tot jong volwassene, is er een met vele hobbels en uitdagingen. Er komt heel wat kijken bij de opvoeding. Onderweg kan er van alles misgaan. Dat kan vele oorzaken hebben. En nog veel meer gevolgen. Soms ligt het aan de ouder(s), opvoeder(s) of thuissituatie. Andere keren aan ‘verkeerde vrienden’ of speelt er iets anders.

Onze deur staat open
WIJeindhoven gaat graag met je om de tafel om de situatie onder controle te krijgen. Wat de oorzaak ook is. Als ouder, opvoeder of als kind staat de deur voor je open.

-> Werk
Geen werk kan voor meer problemen zorgen
“Werk is veel meer dan alleen geld verdienen. Natuurlijk heb je een inkomen nodig. Maar zeker zo belangrijk is een zinvolle dagbesteding. Werk kan bovendien zorgen voor sociale contacten en structuur in je leven.”

Je baan kwijtraken
Het bedrijf waar je werkt, gaat failliet. Er gebeurt iets ingrijpends in je leven. Of je raakt arbeidsongeschikt. Je baan kwijtraken, dat kan iedereen overkomen. De een doet er alles aan om weer aan het werk te komen. Iemand anders gaat juist op zoek naar een andere zinvolle dagbesteding. Of je hebt inkomensondersteuning nodig.

Maak werk van een oplossing
Wat je probleem of uitdaging rondom werken of een baan ook is, samen met WIJeindhoven sta je er niet alleen voor.

-> Vervoer
Mobiel zijn en blijven kan op vele manieren
“Vervoer is voor veel mensen niet alleen van A naar B bewegen. Het kan het verschil maken tussen sociale contacten en eenzaamheid. Mobiel zijn en blijven is daarom heel belangrijk. En dat kan gelukkig op allerlei manieren.”

Afhankelijk van anderen
Als je op leeftijd komt of als je gezondheid je in de steek laat, kan vervoer een probleem zijn. Ooit was lopen, fietsen of autorijden vanzelfsprekend voor je. Nu ben je ineens afhankelijk van anderen. WIJeindhoven gaat graag het gesprek met je aan om te kijken wat er speelt. Wat je écht nodig hebt. En wat we samen kunnen regelen of organiseren, zodat je weer mobiel bent.

Kom in beweging
Heb je een scootmobiel, rolstoel, taxivoervoer, leerlingenvervoer of een elektrische fiets nodig? Laten we om de tafel gaan en praten. We vinden een oplossing! In welke vorm dan ook.

 

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 4 februari 2019, 16:34 uur
Deel dit: